Joga Kaune, pradedantiesiems ir pažengusiems

Vakarienė

  Vakare geriausia valgyti troškintas daržoves bei riešutus su trupučiu sviesto, druskos ir prieskonių.  Puikiai tinka grikiai, lengvai virškinami, mažina cukraus kiekį kraujyje. Daržovės bei riešutai žmogui duoda ramybę, nuima psichinę įtampą ir suaktyvina hormoninių funkcijų veiklą.

  Vakarienei geriausiai tinka tos daržovės, kurios auga žemės paviršiuje (aguročiai, patisonai, kopūstai, agurkai). Iš prieskoninių daržovių – petražolės, krapai, bei pieno produktai.

Imbierinė moliūgų sriuba:

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo
  • 1 l vandens
  • 3 v.š. sviesto (arba ghee)
  • 1 v.š. aliejaus
  • Imbiero 2cm. gabaliukas
  • cinamono pagal skonį
  • druska
  • pipirai

Eiga:

  1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinate sviestą, jame apkepinate ant silpnos ugnies imbierą ir cinomoną. Sudedame moliūgus ir kepinate dar 3 minutes.
  3. Užpilate iš virdulio sriubai verdantį vandenį ir virinate 20 minučių.
  4.   Baigus virti  sutriname visą masę trintuve ar blenderiuę. Pagardiname druska, pipirais ir pakaitinate dar 5 minutes, kad skonis atsiskleistų. Skanaus!

 

Chia sėklų pudingas

Ingredientai:

  • stiklinės migdolų pieno (arba sojos, kokoso, paprasto pieno ar jogurto)
  • 1 arb. šaukštelio medaus
  • lašelio vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų chia sėklų
  • sezoninių uogų serviravimui

Eiga:

  1. Pieną sumaišykite su medumi, vanilės ekstraktu ir druska.
  2. Įmaišykite chia sėklas.
  3. Palaukite 5 minutes, tada dar kartą išmaišykite, uždenkite ir statykite į šaldytuvą minimum dvi valandas arba  ilgiau.
  4. Prieš valgį pagardinkite patiekalą sezoninėmis uogomis

Galite šią vakarienę pasiruošti ryte ir po darbo dienos  puikiai atgausite jėgas!

 

Anyžių pienas su razinomis ir pistacijomis

Ingredientai (4 puodeliams) :

  •  (100 g) razinų
  •  (35 g) pistacijų
  • 2 šaukštai anyžiaus sėklų
  • ¼  arb. š. maltų kardamono sėklų
  • (425 ml) vandens
  • 4 šaukštai medaus 
  • (600 ml) riebaus pieno

Eiga:

  1. Razinas užpilkite šiltu vandeniu ir 10 minučių mirkykite.
  2. Anyžiaus sėklas suberkite į puodą su vandeniu ir 5 minutes pavirkite. Ugnį sumažinkite ir virkite dar 10 minučių.
  3. Elektriniu mikseriu išmaišykite pistacijas, nusausintas razinas, malta kardamona ir pieną. Atidėkite.
  4. Anyžių vandenį nukoškite, sudėkite į jį medų ir išmaišykite.
  5. Supilkite šį skysti į pieno mišinį, gerai išmaišykite ir atšaldykite.

Kiekviena gėrimo stiklinę galima pagardinti cinamono lazdele . Skanaus!

 

Žirnių sriuba su daržovėmis

Ingredientai

  • 1 puod. (200g) išmirkytų žirnių
  • 1.9 l .  vandens
  • 2 arbatiniai šaukštai druskos
  • 2 lauro lapai
  • 7,5 cm ilgio cinamono lazdelė
  • 1 arb. š. kario ar kurkumos
  • 275 g. įvairių daržovių nuplautų ir supjaustytų kubeliais
  • 1 šaukštas sviesto
  • 2 citrinos, nuplautos ir supjaustytos į 8 skilteles
  • aštrių prieskonių pagal save

Eiga:

  1. Mirkytus žirnius suberkite į koštuvą, ir nuplaukite.
  2. Patogiame puode užvirinkite vandenį su druska, lauro lapais ir cinamonu. Suberkite žirnius. Virinkite 30 min.
  3. Įberkite kario ar kurkumos ir įdėkite sviesto.
  4.  Sudėkite daržoves, virkite sriubą kol daržovės suminkštės.
  5. Papuoškite smulkintais šviežiais žalumynais ir citrinos skiltelėmis.

Skanu, gardu su baltymų šaltiniu!

Avinžirnių užtepėlė

Ingredientai:

  •  Skardinės konservuotų avinžirnių
  •    1 šaukšto skrudintų sezamų pastos (tahini)
  •    1 česnako skiltelės (sutrintos)
  •    1/2 citrinos sulčių
  •    Šlakelio alyvuogių aliejaus
  •    1/2 šaukštelio malto kumino
  •     2-3 šaukštų vandens
  •     druskos pagal skonį
  •     Žalumynų ir įvairių sėklų papuošimui

Eiga:

  1. Nupilkite konservuotų avinžirnių skystį.
  2. Į maisto smulkintuvą sudėkite avinžirnius, sezamų pastą, česnaką ir prieskonius.
  3. Įpilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
  4. Viską susmulkinkite iki vientisos masės. Jei sunkiai smulkinasi ar masė per tiršta – įpilkite kelis šaukštus vandens. Patikrinkite ar netrūksta druskos.
  5. Papuoškite žaliu kalendros ar baziliko lapeliu, užbarstykite sėklų.

Paprasta, greita ir sotu. 🙂