Geriausias pusryčių laikas – iki aštuonių valandų ryto. Kylanti saulė pagausina gyvybinės energijos kiekį organizme. Tuo metu organizme padidėja tuščiavidurių virškinimo organų – stemplės, skrandžio, žarnyno – aktyvumas. Tai juntama kaip “traukimas” pilvo srityje. . Požymis, kad organizme suaktyvėjo prana gyvybinė energija (prana), prabudo kūnas ir protas . Daugeliu atveju, ryte nepavalgius, pasireikš fizinis [...]
Pietauti rekomenduojame nuo 12-14val. val. Dvyliktą valandą saulė yra zenite, todėl visas organizmas orientuotas į maisto virškinimą. Vidurdienį yra pradedamas aktyviausias virškinimas. Būtent tuo laiku mumyse stipriausiai pasireiškia medžiagų apykaita. Pietums gerai tinka daržovės, pakaitintos su sviestu, pieno produktų valgiai, lęšiai, pupos, mirkyti riešutai su daržovėmis, visi grūdai ir sriubos iš jų, bei ankštiniai [...]
Vakare geriausia valgyti troškintas daržoves bei riešutus su trupučiu sviesto, druskos ir prieskonių. Puikiai tinka grikiai, lengvai virškinami, mažina cukraus kiekį kraujyje. Daržovės bei riešutai žmogui duoda ramybę, nuima psichinę įtampą ir suaktyvina hormoninių funkcijų veiklą. Vakarienei geriausiai tinka tos daržovės, kurios auga žemės paviršiuje (aguročiai, patisonai, kopūstai, agurkai). Iš prieskoninių daržovių – [...]