Pietauti rekomenduojame nuo 12-14val. val. Dvyliktą valandą saulė yra zenite, todėl visas organizmas orientuotas į maisto virškinimą. Vidurdienį yra pradedamas aktyviausias virškinimas. Būtent tuo laiku mumyse stipriausiai pasireiškia medžiagų apykaita.
Pietums gerai tinka daržovės, pakaitintos su sviestu, pieno produktų valgiai, lęšiai, pupos, mirkyti riešutai su daržovėmis, visi grūdai ir sriubos iš jų, bei ankštiniai produktai. Itin grūdiniai ir ankštiniai produktai, riešutai suaktyvina protinę ir fizinę veiklą.
Tinkamai sukomplektuoti pietūs labai pagerina sveikatą, suteikia žvalumo, energijos ir tuo pačiu padidina darbingumą. Žinodami, kaip teisingai maitintis pietų metu, jūs žymiai pagerinsite gyvenimo kokybę.