Grikių košė
Ingredientai:
-
350 g grikių
-
1 cinamono lazdelė
-
2-3 sugrūstos kardamono ankštys
-
½–1 a. š. ciberžolės
-
1 žvaigždinis anyžius
-
1 saujelė razinų
-
1 saujelė migdolų
-
1 bananas
-
2 šaukštai cukraus (galima nedėti)
-
2 v. š. ghi (lydyto sviesto) arba sviesto
Eiga:
Grikius, migdolus ir džiovintus vaisius keletą kartų nuplauname, dedame į puodą, užpilame dvigubu kiekiu vandens ir užkaičiame. Nulupame bananą ir, supjaustę jį riekelėmis, kartu su prieskoniais dedame į puodą. Košei užvirus, po 1-2 min. nukaičiame, dedame cukrų ir sviestą, išmaišome ir, sandariai uždarę puodą, paliekame košę bręsti 15 minučių. Tada gerai išmaišome ir patiekiame su meile.
Sezamų skonio šokoladinis
Ingredientai:
-
200 g juodojo šokolado
-
1 šaukšto sezamų pastos
-
2 šaukštų džiovintų dygliuotojo ožerškio uogų
-
saujos lazdynų riešutų
-
2 šaukštų sezamų sėklų
-
2 šaukštų kokosų skiltelių
Eiga:
Sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies paskrudinkite lazdynų riešutus kelias minutes, kol nuo jų pradės luptis luobelės. Kai praauš, patrinkite riešutus tarp pirštų, kad kuo geriau nusiluptų. Tada sausoje keptuvėje trumpai paskrudinkite sezamus. Nuolat maišykite, nes jie labai greitai suskrunda. Šokoladą sulaužykite ir kartu su sezamų pasta ištirpinkite karštoje vandens vonelėje. Kai šokoladas bus visiškai skystas, gerai išmaišykite, kad sezamų pasta vienodai jame pasiskirstytų. Dar šiltą šokoladą pilkite ant kepimo popieriaus, o ant viršaus pamėtykite skrudintų lazdynų riešutų ir dygliuotojo ožerškio uogų, pabarstykite sezamų sėklų ir kokosų skiltelių ar kt norimų papuošimų.
Šokoladą dėkite trumpam į šaldytuvą, kad sustingtu. Sustingusi sulaužykite ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.
Vaisių asorti
Ingredientai:
-
Vynuogių (juodųjų ir žaliųjų)
-
Ananasų (pagal skonį)
-
Persikų (pagal skonį)
-
Abrikosų (pagal skonį)
-
Kivi
-
Bananų
-
Apelsinų
-
Vaisinio jogurto (geriausia persikinio)
Eiga:
Vynuoges perpjauti pusiau. Bananą supjaustyti griežinėliais. Visus kitus vaisius supjaustyti kubeliais (per daug nesusmulkinti). Vaisius sudėti i gilų indą, užpilti jogurto, sumaišyti.
Skanaus! Vaizdas ne tik gražus, bet ir skanus.
Sveikuoliški blynai
Ingredientai:
-
1 puodelis avyžų
-
1/4 puodelio pieno (galima ir augalinio)
-
1 prinokęs bananas
-
1 šaukštelis kepimo sodos
-
1 šaukštelis obuolių acto
-
1 šaukštelis vanilės ekstrakto arba ½ šaukštelio cinamono
Eiga:
Visus ingredientus blendinkite mikseryje, kol gausite vientisą masę. Palaikylite tešlą 10min, kad avyžos išbriktų ir sugertų vandenį. Įkaitinkite keptuvę su sviestu/ghi arba aliejų ir kepkite blynus įprastai.
Naminė Granola
Ingredientai:
-
1 puodelis avižų dribsnių
-
1/3 puodelio smulkintų graikinių riešutų
-
1/3 puodelio saulėgrąžų sėklų
-
1/3 puodelio kokoso drožlių
-
2 kardamono ankštys (įpjautos)
-
2 cinamono lazdelės
-
1/3 puodelio razinų
-
1/3 puodelio linų sėmenų
Eiga:
Į vidutinio karštumo keptuvę suberkite avižas ir graikinius riešutus. Nuolat maišydami pakepinkite 5 minutes. Įberkite saulėgrąžų sėklas, kokoso drožles, įdėkite kardamono ankštis, cinamono lazdeles ir maišykite viską dar 10 minučių. Nukelkite keptuvę ir leiskite viskam atvėsti.
Kai viskas atvėso, išimkite kardamono ankštis ir cinamono lazdeles. Įdėkite razinas, linų sėmenis ir viską išmaišykite.
Valgykite su jogurtu, pagardinkite klevų sirupu ar uogomis.